استخدام همراه بیمار در بیمارستان | ضرورتها، وظایف و هزینهها
مهر ۱۵, ۱۴۰۳مقایسه تعرفه پرستار کودک در منزل و قیمت مهدکودک: کدام بهتر است؟
مهر ۱۵, ۱۴۰۳پرستارانی که در منزل به بیماران و سالمندان خدمات ارائه میدهند، مسئولیتهای مختلفی دارند. پرستار بیمار در منزل به عنوان یک نیروی متخصص، نقش حیاتی در مراقبت و نگهداری از بیمار در محیط خانه ایفا میکند. وظایف پرستار بیمار در منزل بسته به شرایط متنوع است و این نوع مراقبت برای بیمارانی که نمیتوانند به بیمارستان مراجعه کنند یا ترجیح میدهند در محیط راحت منزل خود بهبود یابند، بسیار ارزشمند است. بسیاری از سالمندان بیمار نیز ترجیح میدهند، تا زمان بهبودی تحت نظر پرستاری مهربان، دلسوز و کاربلد در خانه بمانند. مراقبت و نگهداری از بیمار در منزل دارای حساسیتهای بالایی است که در این مقاله به بررسی جزئیات آنها و مهمترین وظایف پرستار بیمار در منزل میپردازیم.
حضور پرستار بیمار در منزل چه اهمیتی دارد؟
فرد بیمار چه سالمند باشد چه جوان یا کودک مراقبت از او در منزل یکی از بهترین گزینهها برای افرادی است که به مراقبتهای مداوم نیاز دارند اما نمیخواهند یا نمیتوانند در بیمارستان بستری شوند. این نوع مراقبت به بیماران این امکان را میدهد که در محیط آشنای خود تحت مراقبت باشند، در حالی که خدمات تخصصی پرستاری نیز به آنها ارائه میشود.
نگهداری از بیمار در منزل نیازمند صبر، تخصص و تجربه است. پرستار بیمار باید بتواند با توجه به وضعیت بیمار اعم از سن او و نوع بیماری، بهترین مراقبتها را ارائه دهد. برخی از بیماران دوران نقاهت بعد از عمل جراحی را سپری میکنند و برخی دیگر ممکن است در اثر بیماریهای مختلف مانند سکته مغزی، پارکینسون و … دچار ناتوانی جسمی شده باشند. در هر حال پرستار بیمار در نقش یک حمایتگر تمام عیار در همه جنبههای زندگی روزمره، بیمار را از مراقبتهای بهداشتی تا حمایت روانی یاری خواهد کرد.
چرا پرستار بیمار در منزل مهم است؟
استخدام پرستار بیمار در منزل از چندین جهت دارای اهمیت است. اول اینکه بیماران میتوانند در محیطی آشنا و راحت بهبود یابند که از لحاظ روانی تأثیر مثبت زیادی دارد. دوم، این خدمات معمولاً باعث کاهش هزینههای بیمارستانی میشوند. علاوه بر این، پرستار بیمار در منزل به خانوادهها این اطمینان را میدهد که بیمارشان تحت مراقبتهای شخصی حرفهای و تخصصی است، بدون اینکه نیاز به انتقال او به بیمارستان باشد.
مهمترین وظایف پرستار بیمار در منزل کدام است؟
این وظایف برای تضمین مراقبتهای بهینه و کامل از بیمار در منزل طراحی شدهاند و پرستار بیمار با انجام آنها نقش مهمی در بهبود و کیفیت زندگی بیمار ایفا میکند.
۱- مدیریت داروها و کمک به مصرف آنها طبقه نسخهی پزشک
یکی از مهمترین وظایف پرستار بیمار در منزل مدیریت داروها و کمک به مصرف آنها طبقه نسخهی پزشک است. او مصرف داروها را مدیریت کرده مطمئن میشود دستورات پزشک به درستی و در زمان مقرر اجرا میشود. پرستار بیمار در صورت مشاهدهی واکنش غیرعادی، عوارض دارویی را به پزشک گزارش میدهد.
۲- چک کردن علائم حیاتی
پرستار بیمار در منزل به طور مرتب علائم حیاتی بیمار مانند فشار خون، دمای بدن، نبض و سطح اکسیژن را اندازهگیری کرده و تغییرات را ثبت میکند. این اطلاعات برای بررسی وضعیت سلامت بیمار ضروری است. در صورت مشاهده علائم غیر عادی، فورا موضوع را به پزشک اطلاع داده و شرایط اورژانسی را مدیریت میکند.
۳- انجام تزریقات، سرمتراپی و تعویض پانسمان
ممکن است محل جراحی یا زخمهای بیمار نیاز به تعویض پانسمان داشته باشد و یا بیمار به دستگاهها و تجهیزات پزشکی احتیاج پیدا کند. در این شرایط پرستار بیمار در منزل فرشته هما مراقبتهای تخصصی را ارائه خواهد داد. ممکن است داروهای تزریقی و سرم توسط پزشک تجویز شده باشد که کمک به مصرف آن از وظایف مهم پرستار بیمار میباشد.
۴- مراقبتهای بهداشتی شخصی
رسیدگی به بهداشت شخصی بیمار به منظور جلوگیری از عفونت و تسریع روند بهبودی، یکی دیگر از وظایف پرستار بیمار است. استحمام، تعویض لباس، شستن دستها، تمیز کردن دهان و دندان از جمله مواردی است که توسط پرستار کنترل میشود و در انجام آنها به بیمار میکند.
۵- پیشگیری و مدیریت زخم بستر
بیمارانی که به مدت طولانی در بستر میمانند در معرض خطر زخم بستر هستند. پرستار بیمار به طور مرتب وضعیت بدن بیمار را تغییر داده و از بالشها و تجهیزات مناسب و همچنین ماساژ برای پیشگیری از بروز زخم و مشکلات عدم تحرک استفاده میکند.
مقاله پیشنهادی: استخدام همراه بیمار در بیمارستان | ضرورتها، وظایف و هزینهها
۶- مدیریت شرایط اضطراری
پرستار باید بتواند در شرایط بحرانی توانایی تشخیص مشکلات را داشته باشد و به سرعت واکنش نشان دهد، زیرا ممکن است مسئله مرگ و زندگی باشد. انجام اقدامات اولیه و تماس با پزشک یا اورژانس، برای جلوگیری از تشدید وضعیت بیمار از مهمترین وظایف پرستار بیمار در منزل است.
۷- توانبخشی و تمرینات حرکتی
انجام تمرینات فیزیکی سبک و توانبخشی طبق دستور پزشک میتواند توسط پرستار بیمار انجام شود. این تمرینات به بهبود حرکات و تقویت عضلات کمک میکند و از تحلیل رفتن آنها جلوگیری خواهد کرد.
۸- همراهی و پشتیبانی روحی و عاطفی
پرستار نقش مهمی در حمایت روانی و عاطفی بیمار دارد. صحبت و همدلی با بیمار و پاسخ به سوالات او سبب به وجود آمدن حس امنیت و آرامش خاطر در بیمار خواهد شد. این نوع حمایت به بهبود روحیهی او و تسریع در فرآیند درمان کمک میکند.
۹- گزارشدهی به پزشک و خانوادهی بیمار
از آنجا که پرستار بیمار نزدیکترین فرد به بیمار است و وضعیت او را به طور مرتب کنترل میکند، زودتر از سایرین شرایط غیرعادی را مشاهده خواهد کرد. بنابراین بسیار مهم است فورا علائم غیرعادی و یا تغییرات در شرایط جسمی یا روانی بیمار را به سرعت به اطلاع پزشک معالج برساند.
۱۰- مدیریت تغذیه و مراقبتهای غذایی
رژیم غذایی مناسب و کافی در روند بهبودی تاثیر بسزایی دارد. پرستار روی تغذیهی بیمار نظارت کرده، از سلامت آن مطمئن شده و به بیمار در خوردن غذا و مکملهای غذایی مورد نیاز کمک میکند.
بیشتر بخوانید…
خانوادهی بیمار چطور میتواند به پرستار کمک کند؟
خانوادهی بیمار نقش مهمی در موفقیت برنامهی مراقبت از بیمار در منزل دارد. همکاری نزدیک با پرستار شامل ارائهی اطلاعات دقیق از وضعیت بیمار و همکاری در اجرای دستورات پزشک میباشد. همچنین حمایت عاطفی خانواده از بیمار در کنار خدمات تخصصی پرستار میتواند نقش مهمی در بهبود روحیهی بیمار داشته باشد.
چگونه پرستار بیمار در منزل تهران استخدام کنیم؟
در شهر تهران با توجه به جمعیت بالای آن و ترافیک سنگین، بسیاری از بیماران و خانوادهها ترجیح میدهند به جای مراجعه مکرر به بیمارستانها، از خدمات پرستار بیمار در منزل یا همراه بیمار در بیمارستان جهت مراقبت از بیمار در بیمارستان استفاده کنند. همچنین هزینهی پرستار بیمار در منزل تهران نسبت به بستری شدن در بیمارستان مقرون به صرفه است. بنابراین خانوادهها ترجیح میدهند از خدمات پرستاری در منزل برای تسریع روند بهبودی بهره ببرند. شرکت پرستاری فرشته هما با داشتن چندین شعب خدمات پرستاری در منزل در مناطق مختلف تهران قادر است در هر نقطه از شهر به سرعت به بیمار دسترسی داشته باشد و با همکاری با پرستارانی باتجربه و متخصص، خدمات بهینهای ارائه دهد. پرستاران این مرکز، حرفهای، آموزشدیده، دلسوز و قابل اطمینان میباشند و بر اساس نیاز بیماران خدمات خود را تنظیم میکنند.