
تب دنگی در ایران | علائم، پیشگیری و درمان
مرداد ۹, ۱۴۰۳
اهمیت بازی برای کودکان ۳ تا ۶ سال و معرفی بازیهای مناسب
مرداد ۹, ۱۴۰۳نگهداری از بیمار در منزل شرایط خاصی است که زندگی را هم برای بیمار و هم برای اطرافیان وی پیچیده میکند، و ممکن است هر کسی در زندگی حداقل یک بار این شرایط را تجربه کند. برای اطمینان از کیفیت، ایمنی و رضایت بیمار و مراقب وی، نیاز به مدیریت موثر این وضعیت میباشد. مراقبت در منزل چالشها و موانع منحصر به فردی ایجاد میکند که لازم است خانوادهها و مراقبین بیمار به منظور مدیریت بهتر شرایط، به آن آگاه باشند. به دلایل مختلفی از جمله راحتی بیمار، کاهش هزینههای درمانی و امکان مراقبت نزدیک از سوی خانواده اهمیت نگهداری از بیمار در منزل دو چندان خواهد شد. پرستاری از بیمار در منزل نیازمند رعایت نکات و ملاحظاتی است که به بهبود بیماری و کاهش خطرات احتمالی کمک میکند در این مقاله به بررسی نکات مهم مراقبت از بیمار در منزل میپردازیم با ما همراه باشید.
هنگام نگهداری از بیمار در منزل به چه نکاتی باید توجه کرد؟
توجه به موارد زیر هنگام نگهداری از بیمار در منزل و مدیریت شرایط بسیار اهمیت دارد.
بررسی نیازهای بیمار
گام اول در مدیریت نگهداری از بیمار در منزل، انجام یک ارزیابی جامع از نیازها، اهداف، ضعفها و نقاط قوت بیمار است. ارزیابی باید جنبههای پزشکی، عملکردی، روانی، اجتماعی، محیطی و وضعیت مالی بیمار را پوشش دهد. همچنین فردی که مسئولیت مراقبت از بیمار را بر عهده دارد باید سطح خطر، پیچیدگیهای بیمار و هرگونه شکاف یا موانع احتمالی را هنگام مراقبت شناسایی کند.
آماده سازی محیط منزل
اتاق بیمار باید دارای تهویه مناسب، نور کافی و دمای متعادل باشد. همچنین تخت بیمار باید راحتی او را فراهم کرده و قابل تنظیم باشد. وجود ابزار و وسایل پزشکی ضروری از جمله، دستگاه فشار سنج، دماسنج و ابزار اندازهگیری قند خون از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تهیه برنامهی مراقبتی-درمانی
در برنامهی مراقبت و نگهداری از بیمار در منزل باید تمام موارد از جمله شرایط بیمار، وضعیت محل زندگی، مشارکت افراد و … در نظر گرفته شود. همچنین باید منعطف و سازگار باشد تا در صورت تغییر وضعیت بیمار، امکان تعدیل و تجدید نظر وجود داشته باشد. مدیر پرونده، پزشک معالج یا پرستار بیمار باید به طور مرتب پیشرفت و رضایت بیمار را با استفاده از روشهای مختلفی مانند ویزیت در منزل یا تماس تلفنی با بیمار و مراقبین وی تحت نظر داشته باشد، تا از پیشرفت یا بهبود بیماری مطلع باشد.
آموزش و توانمندسازی بیمار و خانواده
پزشک معالج و پرستار آگاه میبایست راهنماییهای لازم و مرتبط به بیمار و مراقبین وی ارائه دهند. همچنین، باید نحوه استفاده از تجهیزات پزشکی و مدیریت وضعیتهای اضطراری به خانواده آموزش داده شود. به این ترتیب خانواده نقش و مسئولیت خود را در نگهداری بیمار در منزل درک خواهد کرد. برای بسیاری از خانوادهها نگهداری و مراقبت از بیمار در منزل میتواند سخت و پیچیده باشد و اصولا مشغلههای فراوان اعضای خانواده فرصت مراقبت همهجانبه از بیمار را به آنها نمیدهد. در این شرایط برای مراقبت از بیمار و حفظ کیفیت زندگی اعضای خانواده، کمک گرفتن از پرستار بیمار در منزل توصیه میشود.
تغذیه مناسب بیمار
تغذیه مناسب نقش مهم و قابل توجهی در تسریع بهبود وضعیت بیمار دارد. برنامه غذایی باید توسط متخصص تغذیه یا پزشک معالج تنظیم شود و حاوی مواد مغذی و ضروری برای بیمار باشد. همچنین میبایست از مصرف غذاهای ناسالم و مضر پرهیز شود. در برخی موارد لازم است تا غذاها به صورت مخصوص و مطابق با نیاز بیمار به صورت روزانه و تازه تهیه گردد.
مقاله پیشنهادی:
چرا ممکن است سکته مغزی برای بار سوم اتفاق بیفتد؟
مدیریت داروها
مدیریت داروها در کنترل بیماری بسیار اهمیت دارد. بهتر است به منظور جلوگیری از فراموشی زمان مصرف داروها یک جدول زمانی برای مصرف آنها تهیه شود و یکی از اعضای خانواده مسئولیت نظارت بر مصرف صحیح داروها را بر عهده داشته باشد. همچنین داروها باید در جای خشک، خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
پیگیری وضعیت پزشکی
بیمار باید به طور منظم توسط پزشک معاینه شده و وضعیت او پیگیری شود. در صورت قادر نبودن بیمار به حضور در مطب پزشک، میتون از خدمات پزشک در منزل استفاده کرد. همچنین آزمایشهای دورهای نیز توسط پزشک متخصص آزمایشگاه در منزل قابل انجام است.
حمایت عاطفی و روانی
توجه به این نکته ضروری است که نگهداری بیمار در منزل تنها به جنبههای جسمانی محدود نمیشود، بلکه حمایت عاطفی و روانی از بیمار نیز بسیار مهم است. بیمار باید احساس کند که همواره و همیشه مورد توجه و محبت قرار دارد. خانواده باید به صحبتهای او گوش دهند و از او حمایت کنند. همچنین در صورت لزوم از خدمات مشاور و روانشناس بهرهمند شود.
فعالیت بدنی و فیزیوتراپی
انجام حرکات سبک ورزشی و داشتن فعالیت بدنی برای جلوگیری از عوارض احتمالی مانند زخم بستر و تحلیل عضلات بسیار اهمیت دارد. برنامههای فیزیوتراپی به بهبود وضعیت حرکتی بیمار کمک میکند. البته توجه داشته باشید این برنامهها تحت نظر فیزیوتراپیست اجرا شوند.
رعایت بهداشت
رعایت بهداشت فردی و محیطی از دیگر نکات مهم در نگهداری بیمار در منزل است. شستشوی منظم دستها، تعویض به موقع لباسها و ملحفهها و تمیز نگهداشتن اتاق بیمار به منظور پیشگیری از بروز عفونت بسیار مهم است. همچنین باید به بهداشت دهان و دندان بیمار توجه ویژهای شود.
نکتهی پایانی
نگهداری از بیمار در منزل میتواند چالشبرانگیز باشد اما با رعایت نکات فوق و مدیریت شرایط و ایجاد محیطی آرام و مطمئن با همکاری پزشک متخصص، پرستار مجرب و اعضای خانواده میتوان بهترین مراقبت از بیمار را به عمل آورد. شرکت خدمات پرستاری فرشته هما سالهای زیادی است که در زمینه مراقبت و پرستاری در منزل جهت رفاه حال بیماران، سالمندان و کودکان در منزل خدمات حرفهای ارائه میدهد. با تماس با کارشناسان مرکز میتوانید از این خدمات بهرهمند شوید و مناسبترین پرستار را باتوجه به شرایط خود استخدام کنید.