اصول مهم برای نگهداری از سالمند در منزل
فروردین ۱۱, ۱۴۰۳خدمات و وظایف بهیار در منزل چیست؟
فروردین ۱۱, ۱۴۰۳آنفولانزا در کودکان یک بیماری تنفسی است، که به سرعت گسترش مییابد و از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. ویروس آنفولانزا وارد هوا شده و کودکان آن را از طریق دهان یا بینی استنشاق میکنند. همچنین اگر سطحی مانند دستگیرهی در، توسط فرد مبتلا به ویروس آنفولانزا آلوده شده باشد و فرد یا کودک دیگری آن را لمس کند، سپس دستان آلوده را به دهان، بینی و چشم خود بمالد، ویروس به او منتقل خواهد شد.
فصل آنفولانزا در کودکان چه زمانی است؟
آنفولانزا معمولا از پاییز شروع شده و تا بهار ادامه پیدا میکند. بهتر است برای جلوگیری از ابتلا به ویروس، کودکان واکسن آنفولانزا را دریافت کنند. معمولا این بیماری در زمستان و در کودکان دبستانی شایعتر است. به دلیل تجمع افراد در کلاس درس مدرسه و دانشگاه امکان ابتلا به آنفولانزا در تمام محیطهای آموزشی وجود دارد.
ریسک ابتلا به آنفولانزا در کدام کودکان بالاتر است؟
احتمال ابتلا به آنفولانزا در کودکانی که بیماری زمینهای دارند، بیشتر است. چنانچه کودک در نزدیکی فرد بیمار قرار بگیرد، سطوح آلوده را لمس کند و واکسن آنفولانزا دریافت نکرده باشد؛ ریسک ابتلا در او افزایش مییابد.
علائم آنفولانزا در کودکان کدام است؟
علائم آن از سرماخوردگی شدیدتر است، در سرماخوردگی تب خفیف، آبریزش بینی و کمی سرفه وجود دارد اما علائم آنفولانزا در کودکان شدیدتر میباشد.
- تب شدید و ناگهانی
- لرز
- بدندرد و خستگی بیش از حد
- سرفه
- کم اشتهایی یا بیاشتهایی
- گلو درد
- گرفتگی و آبریزش بینی
- سردرد و سرگیجه
- حالت تهوع و استفراغ
- گوش درد
هنگام بروز علائم آنفولانزا در کودکان چه کاری انجام دهیم؟
- اجازه دهید کودکان تا حد زیادی استراحت کنند.
- با استفاده مقدار زیادی آب و مایعات او را هیدراته نگهدارید.
- با استفاده از قطرهی بینی از گرفتگی بینی کودک جلوگیری کنید.
- از داروهای ضد تب طبق دستورالعمل پزشک استفاده کنید.
- هرگز به کودک مبتلا به آنفولانزا آسپرین ندهید.
اگر کودک علائم زیر را دارد فورا به پزشک مراجعه کنید.
- زمانی که علائم بدتر و شدیدتر شود
- در صورت سرفهی شدید و مشکل در تنفس
- بروز تب در نوزادان 3 ماهه و کمتر
- تب بیشتر از 5 روز
- سفت شدن گردن
- سردردی که با استامینوفن و ایبوپروفن از بین نرود
آنفولانزا در کودکان چند روز طول میکشد؟
معمولا علائم آنفولانزا 2 تا 4 روز روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس و آلوده شدن به آن بروز میکند. در حالیکه علائم آنفولانزا به یکباره بروز میکند، بین 5 روز تا یک هفته کودک را درگیر میکند و ممکن است یک هفته یا بیشتر طول بکشد.
مقاله پیشنهادی: مقایسه تعرفه پرستار کودک در منزل و قیمت مهدکودک: کدام بهتر است؟
درمان خانگی آنفولانزا در کودکان
چگونه میتوان به کودک مبتلا به ویروس آنفولانزا کمک کرد؟ به کمک راهکارهای زیر میتوان روند بهبودی را تسریع بخشید و از بروز علائم شدید جلوگیری کرد.
نوشیدن مایعات فراوان
تب و از دست دادن اشتها در آنفولانزا شایع است و میتواند منجر به کم آبی بدن شود به همین دلیل به کودک مایعات فراوان بدهید.
سوپ مرغ
از سوپ مرغ غافل نشوید! سالهاست که مامانها برای درمان سرماخوردگی سوپ درست میکنند. سوپ مرغ گرم با وجود ویتامینهای فراوان، میتواند عفونتهای دستگاه تنفسی را بهبود ببخشد.
استراحت و خواب کافی
کودکان برای درمان، نیاز به خواب و استراحت زیاد دارند و کمبود آن میتواند باعث تاخیر در بهبودی شود. زیرا بدن برای مبارزه با عفونتها به انرژی کافی نیاز دارد. بنابراین با مجلات، کتاب، موسیقی آرام و فیلم مورد علاقهی کودک، او را به استراحت در رختخواب تشویق کنید. چرخههای خواب به سیستم ایمنی بدن کودک کمک میکند تا به خوبی کار کند.
لباسهای لایه لایه
به صورت لایهای به او لباس بپوشانید تا به راحتی بتوانید در صورت بروز تب و لرز، لباسهای او را سبک کنید.
محیط مرطوب
با استفاده از رطوبت ساز محیط (دستگاه بخور سرد) به تسکین سرفه و آبریزش یا گرفتگی بینی کودک کمک کنید. تنفس هوای مرطوب میتواند به کاهش گرفتگی بینی و گلودرد کمک کند.
خوردن عسل
عسل به کاهش سرفه در کودکان بزرگتر از 12 ماه کمک میکند. 1 تا 2 قاشق چایخوری عسل را هنگام شب به کودک بدهید. هرگز به کودکان زیر 12 ماه عسل ندهید.
استفاده از دارو
برای تب و بدندرد استامینوفن یا ایبوپروفن بدهید. داروهای سرماخوردگی تجویز شده توسط پزشک را طبق دستورالعمل مصرف کنید.
شستشوی بینی
برای کاهش گرفتگی و ترشح بینی، بعضی از پزشکان شستشوی بینی را توصیه میکنند. از قطرهی بینی یا اسپری بینی، برای باز شدن بینی کودک استفاده کنید. در طی روز 2 تا 3 بار میتوانید از قطرهی بینی استفاده کنید. در صورت نداشتن قطرهی بینی از محلول آب و نمک استفاده کنید. آب نمک را به کمک سرنگ در یک سوراخ بینی میریزید و اجازه میدهید از سوراخ دیگر خارج شده و مجرای بینی باز شود.
سخن آخر
آنفولانزا در کودکان یک بیماری ویروسی و بسیار مسری است که از راه تنفس (دهان و بینی) یا چشمها وارد بدن میشود و ریهها را تحت تاثیر قرار میدهد. این بیماری باعث بالارفتن تب، درد بدن، سرفه و علائم دیگر خواهد شد. با استفاده از درمانهای خانگی، دارو و پرستاری از کودکان میتوان آن را مدیریت کرد. اما در بعضی از کودکان علائم جدیتر است و ممکن است نیاز به درمان در بیمارستان داشته باشند. پرستار کودک در منزل میتواند روند بهبودی را تسریع کند و به والدین شاغل کمک کند تا با خیالی آسوده به فعالیتهای خارج از منزل بپردازند. شرکت خدمات پرستاری فرشته هما با پرستاران دلسوز، مجرب و حرفهای در زمینهی کودکان شما را در این امر یاری خواهد کرد.