حقوق نگهداری سالمند در منزل چقدر است؟
شهریور ۲۵, ۱۴۰۳استخدام مراقب بیمار در منزل تهران
شهریور ۲۵, ۱۴۰۳اگر پدر و مادر هستید حتما بارها پیشآمده که دستتان را روی پیشانی فرزندتان گذاشتهاید و احساس گرمای شدید کرده باشید. احتمالا استفاده از یک تبسنج شک شما را تایید کرده است. صورت قرمز بخصوص در قسمت لپها از اولین نشانههای تب در کودکان میباشد. پایین آوردن تب در کودکان مهمترین کاری است که در این شرایط میتوانید انجام دهید. در این مقاله به شما توضیح میدهیم دمای طبیعی بدن چند درجه است و وقتی کودک شما تب دارد باید به چه نکاتی توجه کنید، چه زمانی آن را جدی بگیرید و در نهایت چطور تب فرزندتان را کنترل کنید.
چه زمانی تب برای نوزاد زیاد است و باید برای پایین آوردن تب در کودکان کاری انجام داد؟
بایستی به طور منظم دمای بدن کودک را اندازهگیری کرد. در صورتی که با موارد زیر روبرو شدید با پزشک تماس بگیرید:
- نوزاد کمتر از ۳ ماه با تب بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد
- تب کودک بالای ۴۰ درجه
- بروز علائم تب بالا در کودک مانند سردرد شدید، گلودرد شدید، گوش درد، استفراغ یا اسهال یا سفت شدن گردن
- تب بیشتر از ۲۴ ساعت در کودکان کمتر از ۲ سال
- تب بیشتر از ۷۲ ساعت در کودکان بیشتر از ۲ سال
- ظهور علائم دیگر در کنار تب مانند بیحالی، راش پوستی، مشکل در بلع یا ریختن بیش از حد آب دهان، مشکل در تنفس، تغییر خلقوخو از جمله بداخلاقی، شیشهای شدن چشمها
- به نظر میرسد علائم پیشرفت میکنند و یا تب طولانی شده است
به طور کل در صورت مشاهده هرگونه تغییر در ظاهر و رفتار کودک بدون توجه به دمای بدن او به پزشک مراجعه کنید.
روشهای پایین آوردن تب در کودکان
روشهای مختلفی برای پایین آوردن تب در کودکان در خانه وجود دارد که در اینجا با شما به اشتراک گذاشتهایم.
۱. استفاده از کمپرس سرد
با استفاد از یک پارچه تمیز و مرطوب شده با آب سرد میتوان تا حد قابل قبولی تب کودک را کاهش داد. به این صورت که پارچه تمیز را داخل یک ظرف آب سرد خیس کنید، آب اضافی آن را بگیرید و روی پیشانی کودک قرار دهید تا زمانی که پارچه گرم شود. این کار را چند بار تکرار کنید تا تب کاهش پیدا کند. میتوانید برای کاهش سریعتر تب، پارچه را روی سایر قسمتهای بدن مانند زیر بغل، پاها و کشالهی ران بگذارید.
۲. حمام با آب ولرم
شستشوی بدن کودک با آب ولرم در کاهش تب تاثیر زیادی دارد. همچنین کمک میکند تا خواب راحتتری داشته باشد. توجه کنید به هیچوجه با آب سرد یا خیلی داغ بدن کودک را شستشو ندهید و حتما از آب ولرم استفاده کنید. اگر به هر دلیلی از حمام استفاده نمیکنید، صورت، دستها و پاهای کودک را تا قسمت آرنج و زانو با آب بشویید. این کار در کاهش تب موثر است.
۳. نوشیدن مایعات فراوان
هنگام تب، کودکان مقدار زیادی از آب بدن را از طریق تعریق از دست میدهند. به همین دلیل بسیار مهم است که آب از دست رفته بدن سریعا جایگزین شود. کمآبی بدن میتواند موجب تعویق در بهبودی گردد. مصرف مایعات مختلف و فراوان مانند آب، آبمیوه و شیر سرد، بویژه شیر مادر، کمآبی بدن کودک را جبران خواهد کرد و به تنظیم دمای بدن کمک میکند.
۴. کاهش تب با شیر مادر
برای نوزادان کمتر از 6 ماهی که تب دارند، شیر مادر معجزه است. شیر مادر منبعی عالی از مواد مغذی و ضروری برای نوزاد است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. و همینطور بدن نوزاد را از کمآبی در امان نگه میدارد. اگر نوزادتان تب کرد به طور مرتب به او شیر بدهید.
۵. پوشاندن لباسهای سبک
کودکی که تب دارد به هیچوجه نباید لباس گرم بپوشد. بسیاری از مادران به دلیل اینکه کودک سرما خورده است به اشتباه به او چند لایه لباس میپوشانند. هنگامی که کودک تب دارد پوشاندن لباس گرم و چند لایه باعث بالاتر رفتن دمای بدن او خواهد شد. بنابراین از یک لایه لباس نرم و سبک استفاده کنید. و همچنین از پتوی گرم و سنگین اجتناب کنید.
۶. تنظیم دمای محیط
اتاق کودک نباید گرم باشد، زیرا گرمای محیط نیز تب کودک را بالا میبرد. محیط را خنک نگه دارید، دمای مناسب بین 21 تا 23 درجه سانتیگراد میباشد.
مقاله پیشنهادی: مقایسه تعرفه پرستار کودک در منزل و قیمت مهدکودک: کدام بهتر است؟
۷. خوردن غذاهای سبک
همانطور که نوشیدن مایعات در تسریع بهبودی بسیار بااهمیت و تاثیرگذار است. خوردن غذاهای سبک مانند سوپ نیز میتواند موجب بهبودی شود. یک سوپ مرغ ساده با سبزیجات تازه، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و انرژی از دست رفته را به بدن بازمیگرداند.
۸. استفاده از داروهای بدون نسخه با توجه به سن کودک
داروهای کاهش تب مانند استامینوفن و ایبوپروفن در کاهش تب در کودکان موثر هستند. سن و وزن کودک را در نظر بگیرید و با توجه به آن هر ۴ یا ۶ ساعت مقدار مشخصی از داروی تببر به کودک بدهید.
نکته:
به نوزادان کمتر از ۶ ماه بدون اجازه از پزشک استامینوفن و ایبوپروفن ندهید. به کودکی که استفراغ کرده و یا بدن او دچار کمآبی است ایبوپروفن ندهید. |
۹. استراحت کافی
بدن برای مقابله با ویروسها نیاز به استراحت کافی دارد. خواب و استراحت سیستم ایمنی بدن را تقویت و روند بهبود را تسریع میکند.
۱۰. ماساژ با روغنهای گیاهی
از گذشته ماساژ بدن کودکی که سرما خورده یا تب دارد با روغنهای گیاهی مرسوم بوده است. ماساژ پا با روغنهای گیاهی مانند زیتون به کاهش تب و خواب راحت کودک کمک میکند. میتوانید از روغنهای گیاهی دیگری مانند اسطوخودوس، آویشن، اکالیپتوس و … استفاده کنید، اما توجه کنید کودک به آنها حساسیت نداشته باشد.
۱۱. پایین آوردن تب در کودکان با سیبزمینی
یکی از راههای پایین آوردن تب در کودکان استفاده از برشهای سیبزمینی است. کف پای نوزاد سیبزمینی بگذارید و آن را به طور منظم تعویض کنید.
۱۲. استفاده از آلوئهورا
آلوئهورا یک گیاه جادویی و همهکاره است. برای تسکین تب در نوزاد، برشهای آلوئهورا را روی پیشانی نوزاد قرار دهید تا دمای بدن نوزاد کاهش پیدا کند و تنظیم شود.
۱۳. استفاده از سرکه سیب
سرکه سیب به خارج شدن گرما از بدن کودک کمک میکند. حدود یک چهارم فنجان سرکه سیب را با یک کاسه بزرگ آب مخلوط کنید. یک اسفنج یا دستمال تمیز را درون این محلول خیس کنید، آب اضافی آن را بگیرید و روی بدن کودک بمالید. این کار به کاهش دمای بدن کودک کمک خواهد کرد. توجه داشته باشید برای نوزادان کمتر از یک سال از سرکه سیب استفاده نکنید.
۱۴. استفاده از گلاب
اگر تب کودک پایین نیامد به او گلاب بدهید. میتوانید یک تا دو قاشق گلاب به نوشیدنی کودک اضافه کنید یا دست و پاهای کودک را با گلاب بشویید.
نکته پایانی
تب یکی از نشانههای بیماری های شایع کودکان است که تقریبا هر سال در فصلهای پاییز و زمستان با بیماریهای مختلفی مانند سرماخوردگی بروز میکند. در این شرایط کودک برای بهبودی نیاز به مراقبت والدین یا پرستار کودک در منزل دارد. اگر والد هستید یا از کودک پرستاری میکنید با استفاده از راهکارهایی که بالاتر گفته شد میتوانید به تسریع بهبودی در کودکان کمک زیاد کنید.