
نکات مهم سکته قلبی | علائم، عوارض و حمایت از بیمار حمله قلبی
اردیبهشت ۲۶, ۱۴۰۳
لزوم مراقب بیمار در بیمارستان و منزل
اردیبهشت ۲۶, ۱۴۰۳فیزیوتراپی یک روش درمانی است که به بیمار کمک میکند با استفاده از تمرینات ورزشی مخصوص، سلامت خود را به دست آورد. این روش درمانی توسط فیزیوتراپیست در منزل یا مراکز درمانی انجام میشود. فیزیوتراپی در منزل میتواند شامل تمرینات تقویتی، تمرینات کششی، ماساژ و توانبخشی باشد، که با هدف بهبود و کاهش درد و ناتوانی بیمار انجام میشود. بیماران میتوانند با راهنمایی فیزیوتراپیستها، پس از جلسهی درمان، تمرینات را در خانه ادامه دهند. از سوی دیگر بسیاری از افراد به دلایل مختلف امکان حضور در مراکز درمانی را ندارند، در این شرایط به جهت رفاه حال بیمار، فیزیوتراپیست در منزل حضور پیدا کرده و پروسهی درمان را در خانه شروع میکند.
چرا به فیزیوتراپی در منزل نیاز داریم؟
برخلاف باور عمومی فیزیوتراپی فقط شامل ماساژ و حرکت دادن دست و پاهای فرد نمیشود. انواع فیزیوتراپی در دو دسته کلی قرار میگیرد. فیزیوتراپی غیر فعال، که بیمار در یک وضعیت میماند و پزشک به وسیلهی دستگاه روی بدن او کار میکند. در روش اصلی یا همان فیزیوتراپی فعال، فیزیوتراپیست حرکات ورزشی مناسب هر بیمار را برای انجام در منزل به او آموزش میدهد. ممکن است جلسات درمان شامل هر دوی این موارد گردد. پس از چند جلسه درمان در مراکز درمانی، پزشک فیزیوتراپیست برنامه تمرینات خانگی را برای بیمار تجویز میکند.
توجه به این نکته ضروری است که به طور معمول جلسات درمان 30 دقیقه تا یک ساعت طول میکشد که این مدت زمان برای رسیدن به نتیجه کافی نیست. بنابراین انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل در کسب بهبودی فرد نقش تعیین کنندهای دارد.
نکات مهم برای کسب نتیجه بهتر از تمرینات خانگی فیزیوتراپی
در ادامه چند پیشنهاد برای کسب بهترین نتایج از جلسات فیزیوتراپی ارائه میکنیم.
۱- با فیزیوتراپیست خود در تماس باشید.
در ارتباط بودن با فیزیوتراپیست صحبت در مورد پیشرفت بهبودی، مشکلات در انجام تمرینات، تغییرات در وضعیت جسمانی و موارد دیگر بسیار بااهمیت است. هنگامی که فیزیوتراپیست از روند درمان به طور کامل مطلع باشد تمرینات متناسبی با وضعیت جسمانی شما برنامهریزی میکند. ممکن است اطلاعات مختلفی از اینترنت یا اطرافیان به دست آورید، در تماس ماندن با فیزیوتراپیست به شما کمک میکند تا پاسخهای دقیق و قابل اعتمادی پیدا کنید تا در دور باطلی از درمانهای بیفایده قرار نگیرید.
۲- برای انجام تمرینات در منزل یک همراه پیدا کنید.
انجام تمرینات به تنهایی میتواند سخت باشد. با یک همراه به صورت حضوری یا آنلاین تمرینات را انجام دهید. اگر اهل رقابت باشید، انجام تمرینات با شریک سودمندتر خواهد بود. ضمن اینکه همراهی یک شخص انگیزهبخش میباشد، میتوان به بهترین شکل ممکن یکدیگر را به چالش بکشید و با هم به اهداف خود برسید. انجام فعالیتهای گروهی آنلاین در خانه برای اطفال و سالمندان بسیار اثربخش خواهد بود.
۳- محیط خانه را مناسبسازی کنید.
یکی از دلایل مهمی که بیماران در منزل از برنامه ورزش خانگی خود پیروی نمیکنند این است که محیط خانه را برای انجام تمرینات مناسبسازی نمیکنند. مواردی که به کسب نتیجهی بهتر کمک میکنند:
- تهیهی تجهیزات مورد نیاز برای انجام تمرینات از داروخانه یا فروشگاههای ورزشی
- اختصاص دادن یک اتاق یا قسمتی از خانه برای انجام تمرینات ورزشی
- مشورت با فیزیوتراپیست در مورد فضای موجود در خانه و برنامهای متناسب با محیط خانه
۴- ابتکار به خرج دهید!
همیشه نمیتوان همهی تجهیزاتی را که برای انجام تمرینات فیزیوتراپی نیاز دارید پیدا کنید. در این شرایط از وسایل موجود در خانه استفاده کنید یا آنها را بهینه کنید. بعضی از وسایلی که میتوانند به شما در انجام تمرینات خانگی کمک کنند، عبارتند از:
مقاله پیشنهادی:
بیماری پارکینسون چیست؟ علائم، نشانه ها، تشخیص و درمان
- توپ تنیس برای ماساژ قسمتهای بزرگ بدن
- توپ گلف برای ماساژ قسمتهای کوچکتر
- دو توپ تنیس در یک جوراب برای استفاده از غلتک فوم برای تسکین موقت درد در کمر یا ساق پا، ران و غیره.
- بطری آب برای استفاده به عنوان غلتک فومی ورزشی
- جوراب شلواری یا روسری به عنوان بند مقاومت
۵- از تمرینات خانگی خود لذت ببرید.
انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل میتواند دشوار باشد و به تعویق انداختن آنها در زمان دیگری بسیار آسان است. اما توجه داشته باشید فیزیوتراپی در خانه یک راه مطمئن برای بهبود و سلامتی بدن شما است. برای آن وقت بگذارید و جلسات را به زمانی دیگر موکول نکنید. برای کسب نتایج بهتر طوری برنامهریزی کنید تا زمان تمرینات با فعالیتهای دیگر همپوشانی نداشته باشد. همچنین با تنظیم یادآورها روی تلفن خود میتوانید از فراموش کردن جلسات جلوگیری کنید.
۶- به تمرینات خود ادامه دهید.
به طور کلی جلسات فیزیوتراپی به دو بخش تقسیم میشوند. جلسات توانبخشی که به صورت دورهای توسط پزشک تجویز میشوند و معمولا ۱۰ جلسهای هستند. در بخش دوم، به منظور حفظ سلامت بیمار و جلوگیری از عود بیماری، درمان به وسیلهی حرکات ورزشی ادامه پیدا میکند.
۷- در نحوه انجام تمرینات تغییر ایجاد نکنید.
جلسات درمان فیزیوتراپی پس از بررسی کامل وضعیت جسمانی فرد توسط پزشک تجویز میشود. به همین دلیل اصلا و ابدا نمیتوانید به تنهایی آن را تغییر دهید. متاسفانه شبکههای اجتماعی میتوانند شما را فریب دهند. توجه داشته باشید یک تمرین ورزشی در حالی که برای فرد دیگری اثر بخش بوده است میتواند برای شما کاملا مضر باشد و به سلامتی شما لطمه ایجاد کند. اگرچه شباهتهایی بین تمرینات شما و شخص دیگری وجود دارد، اما تفاوتهای ظریفی میتواند عواقب بزرگی به همراه داشته باشد.
برای هرگونه تغییری مانند افزایش دامنهی حرکت یا اضافه کردن یک کیلوگرم وزنهی اضافی با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.
۸- ایمنی خود را تامین کنید.
ایجاد یک محیط بدون خطر به شما کمک میکند تا از صدمات احتمالی جلوگیری کنید. این امر به ویژه برای سالمندانی که در خطر افتادن هستند بسیار مهم است. میتوانید با استفاده از بالش یا فرش اضافی، محل انجام تمرینات ورزشی را امن کنید. یا از اعضای خانواده، دوست یا پرستار بخواهید که در حین ورزش حضور داشته باشد و در مورد ایمنسازی محیط به شما کمک کند.
سخن آخر
انجام تمرینات به تنهایی میتواند سخت باشد. از دست دادن انگیزه یا به تعویق انداختن تمرینات ورزشی برای همه رخ میدهد. انجام جلسات درمانی در منزل به کمک فیزیوتراپ بهترین راه برای قرار گرفتن شما در مسیر بهبودی است. در صورت نیاز برای فیزیوتراپی در منزل با خدمات پرستاری در منزل فرشته هما تماس بگیرید و بهبودی خود را از امروز شروع کنید.