چرا پرستار خوب برای نگهداری از کودک در منزل بهترین گزینه است؟
مهر ۸, ۱۴۰۳استخدام همراه بیمار در بیمارستان | ضرورتها، وظایف و هزینهها
مهر ۸, ۱۴۰۳بیماری های ویروسی کودکان به ویژه در سنین پایین شایعترین نوع بیماری در آنها هستند و باعث نگرانی والدین میشوند. اغلب بیماری های کودکان ویروسی هستند و به راحتی در خانواده، محیط مدرسه و بین کودکان پخش میشوند. به طور معمول ویروسها منجر به بیماریهایی مانند سرماخوردگی، برونشیت، التهاب لوزه، عفونت گوش و آنفولانزا میگردند. برخی از این بیماریها معمولا خفیف هستند و با استراحت و مرقبتهای خانگی بهبود مییابند، اما برخی دیگر نیاز به نظارت دقیق پزشکی دارند. در این مقاله به بررسی انواع بیماری های ویروسی در کودکان، بیماری های شایع کودکان و نقش پرستار کودک در منزل و بهبود کودک میپردازیم.
انواع بیماری های ویروسی کودکان
بیماری های ویروسی کودکان شامل طیف وسیعی از بیماریهایی میشود که از طریق ویروس ایجاد میشوند. و ممکن است به راحتی از کودکی به کودک دیگر انتقال یابد. بیماری های ویروسی کودکان با علائمی مانند تب، سرفه، آبریزش بینی، اسهال و بیحالی همراه است. در ادامه چند بیماری ویروسی شایع در کودکان را بررسی میکنیم.
سرماخوردگی
یکی از شایعترین بیماریهای ویروسی در کودکان که ممکن است در سال چندین بار یک کودک را مبتلا کند، سرماخوردگی است. این بیماری معمولا با آبریزش بینی، گلودرد و تب همراه است. خوشبختانه بیماری سرماخوردگی اغلب اوقات خفیف بوده و طی چند روز بهبود مییابد.
آنفولانزا
ویروس آنفولانزا هم کودکان هم بزرگسالان را درگیر میکند و میتواند در کودکان خطرناک باشد و نیاز به مراقبت ویژه دارد. تب بالا، سردرد، دردهای عضلانی و ضعف و خستگی عمومی در بدن از نشانههای مهم آنفولانزا است.
آبلهمرغان
این بیماری به شکل جوشهای قرمز روی پوست خود را نشان میدهد و با خارش همراه است. کودکان در سنین پایین و اغلب در مدرسه به آبلهمرغان مبتلا میشوند.
ویروس کرونا
در سال 2019 پاندمی کرونا باعث نگرانی جهانی شد و افراد و کودکان زیادی را درگیر کرد. ویروس کرونا علائم متنوعی از تب تا مشکلات تنفسی به همراه دارد اما خوشبختانه در بیشتر موارد علائم در کودکان خفیف است.
علائم و نشانهها در بیماری های ویروسی کودکان
شایع ترین علامت در بیماری های ویروسی کودکان تب است. هنگامی که تب بالاتر از 38 درجه سانتیگراد باشد باید به سایر نشانههای بیماری نیز توجه شود. از جمله:
- آبریزش و گرفتگی بینی
- سرفه یا عطسه شدید
- احساس ضعف و خستگی شدید
- کم شدن اشتها
- اسهال و استفراغ
- راش پوستی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
- اگر فرزند شما این نشانهها را تجربه کرد باید به پزشک مراجعه کرد:
- سن کودک کمتر از 3 ماه است و تب دارد
- کودک خستگی و ضعف شدید دارد و به سختی از خواب بیدار میشود
- بسیار کمتر از مقدار طبیعی مینوشد و میخورد
- کمتر از دو بار در روز ادرار میکند
- تند تند و به سختی نفس میکشد
- مبتلا به عفونت ویروسی تشخیص داده شده و علائم بدتر میشوند.
چطور میتوان از بیماری های ویروسی کودکان پیشگیری کرد؟
با استفاده از اقدامات بهداشتی زیر میتوان تا حد قابل قبولی از ابتلا به بیماری های ویروسی کودکان پیشگیری کرد.
مقاله پیشنهادی: مقایسه تعرفه پرستار کودک در منزل و قیمت مهدکودک: کدام بهتر است؟
- دستها را به طور مرتب بشویید و با الکل ضدعفونی کنید.
- لیوان، قاشق و چنگال کودک مبتلا به ویروس را از سایرین جدا کنید.
- به کودک بیاموزید از دستمال کاغذی هنگام سرفه و عطسه استفاده کند، پس از استفاده آن را در سطل بیندازد و دستهای خود را بشوید.
- کودک را تشویق کنید در صورت نداشتن دستمال کاغذی، در آرنج خود سرفه یا عطسه کند.
- اگر کودک به بیماری ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شد، او را تا زمان بهبودی کامل در خانه نگه دارید.
بیماری های ویروسی کودکان چگونه درمان میشوند؟
همیشه بهترین درمان استراحت است. استراحت به کودک اجازه میدهد تا بدن او با ویروس مبارزه کند. ویروسها را نمیتوان با آنتیبیوتیک درمان کرد. اگر کودک به بیماری ویروسی مبتلا شده است به او مایعات فراوان بدهید.
بیشتر بخوانید…
نقش پرستار کودک در منزل هنگام ابتلا به بیماری های ویروسی
پرستار کودک در منزل میتواند نقش مهمی در مراقبت از کودکان مبتلا به بیماری های ویروسی ایفا کند. در صورتی که والدین قادر به مراقبت کامل از کودک نباشند، پرستار میتواند با رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی از کودک در خانه با انجام موارد زیر محافظت کند.
ارائهی مراقبتهای فوری: در صورت بروز علائمی مانند تب بالا، سرفه و خستگی و ضعف، پرستار میتواند مراقبتهای اولیه را ارائه دهد و در صورت شدید شدن آنها، با پزشک تماس بگیرد.
مدیریت تب در کودکان: تب یکی از اولین و مهمترین نشانههای بیماری ویروسی است. پرستار کودک در منزل با استفاده از روشهای خانگی و پزشکی (مانند کمپرس سرد یا داروهای ضد تب) میتواند تب کودک را کنترل کرده و از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.
نظارت بر رژیم غذایی: در زمان بیماری، رژیم غذایی کودک بسیار اهمیت دارد. پرستار کودک با توجه به شرایط کودک، غذاهای سبک و مغذی مانند سوپ، ماست و میوههای حاوی ویتامین C را به کودک بدهد.
پیشگیری از انتقال بیماری: بسیاری از بیماریهای ویروسی قابلیت انتقال به دیگران دارند. پرستار کودک حرفهای با رعایت بهداشت شخصی، استفاده از ماسک و ضدعفونی کردن محیط، میتواند از انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده جلوگیری کند.
سخن آخر
کودکان ممکن است در زندگی بارها به بیماری های ویروسی کودکان مبتلا شوند. شناخت بیماریها و آگاهی از نحوهی پیشگیری و درمان آنها برای والدین و پرستار امری واجب و مهم تلقی میشود. والدین و مراقبان کودک با مدیریت درست و بهموقع شرایط میتوانند تا حد زیادی از شدت بیمار بکاهند و با کمک پزشک و درمانهای خانگی و پزشکی روند بهبودی را سرعت ببخشند.