
آیا فشار خون ۸ خطرناک است؟
شهریور ۷, ۱۴۰۳
قیمت همراه بیمار در بیمارستان چقدر است؟
شهریور ۷, ۱۴۰۳
باهوشتر شدن چیزی فراتر از یادگیری حروف الفبا و اعداد است. بچهها میتوانند با انجام بازیهای مناسب، متفکران و استراتژیستهای بهتری شوند و مهارتهای اجتماعی و کلامی خود را تقویت کنند. بازی هوشی کودکان توانایی حل مسئله، تفکر خلاق و مهارتهای یادگیری را در آنها تقویت میکند. در دنیای امروز که فناوری بخش بزرگی از زندگی مردم را تشکیل میدهد، انتخاب بازیهایی که در کنار سرگرمی، به توسعهی ذهن کودکان کمک کند، اهمیت بسیاری دارد. بازی به کودکان این امکان را میدهد تا از خلاقیت خود استفاده کنند و در عین حال، قوهی تخیل، مهارتهای فیزیکی، روانشناختی و همچنین مهارتهای عاطفی خود را توسعه دهند.
کودکان از طریق بازی میتوانند با دنیای اطراف خود درگیر شوند و تعامل با دنیای بیرون را یاد بگیرند. در این مقاله، به بررسی و معرفی بازیهای هوشی کودکان میپردازیم و به شما نشان میدهیم چگونه بازیها میتوانند به رشد ذهنی و تحصیلی کودکان کمک کنند و همچنین مهارتهای مهمی را به کودکان بیاموزند.
بازی هوشی کودکان
بازی بدون ساختار
بازیهای بدون ساختار به کودکان فرصت یادگیری و آزمایش میدهند. به گفته دکتر مارکهام: بازی بدون ساختار به کودکان این شانس را میدهد تا چیزهای مختلفی یادبگیرند. این میتواند به کودکان کمک کند تا کنترل کردن را بیاموزند و بفهمند کارها چگونه انجام میشود. به علاوه آنها یاد میگیرند اختلافات خود را با دیگران چگونه حل کنند. مطالعهای در سال 2014 نشان داده است که بازی بدون ساختار مهارتهای مشارکتی کودک را افزایش میدهد و به آنها کمک میکند از طریق آزمون و خطا جهان پیرامون خود را کشف کنند.
بازی و سرگرمی در زمان استحمام
آیا میدانید در زمان استحمام نیز میتوان به کودکان علوم و ریاضی آموخت؟ آزمایش ریختن آب در ظروف مختلف و نشان دادن اینکه هر ظرف چه مقدار آب را در خود جای میدهد، پیشدرآمدی برای آموزش ریاضی میباشد.
بازی های رومیزی
گوشیها و تبلتها را کنار بگذارید و به عنوان یک خانواده دور میز جمع شوید. امروزه بازیهای رومیزی فکری زیادی در بازار وجود دارد. بازیهای رومیزی با داستانهای جذاب، رمزآلود و ماجراجویی به تقویت حافظه کمک میکند. علاوه بر آن کودکان با استراتژی آشنا میشوند و رقابت سالم را در محیط بازی یادمیگیرند.
انجام کارهای هنری
هر نوع هنری برای بچه ها عالی است زیرا به آنها یادمیدهد احساسات خود را بیان کنند. اغلب کودکان پیشدبستانی عاشق نقاشی هستند و با نقاشی فرصت ابراز وجود پیدا میکنند. سایر کارهای هنری مانند درست کردن کاردستی، سفالگری، اوریگامی و … هم میتوانند موقعیت کشف استعداد را در کودکان ایجاد کنند.
مهم نیست خاک رس باشد یا مداد رنگی هرچیزی که لمسی باشد میتواند بخشی از مغز را که هنگام صحبت کردن استفاده نمیشود درگیر کند. به همین علت همهی بچهها باید لوازم هنری داشته باشند.
مقاله پیشنهادی:
استخدام پرستار کودک در فرمانیه تهران
بیشتر بخوانید…
گذراندن وقت در طبیعت
بچهها با گذراندن وقت در فضای بازی بویژه طبیعت، آرامتر و شادتر میشوند. این موضوع برای بزرگسالان نیز صدق میکند. کمپ کردن و آموزش به بچهها برای روشن کردن آتش، پیادهروی، استفاده از دوربینهای دوچشمی، شناختن گیاهان مختلف و کارهایی از این قبیل برای کودکان بسیار شگفتانگیز است. به علاوه این بهترین راه برای دور کردن بچهها از صفحات نمایش است.
مکاتبه و نامهنگاری
هنگامی که کودکان نوشتن را یادمیگیرند میتوان با آنها نامهنگاری کرد. این بازی هوشی کودکان به تقویت رابطه والدین و بچهها کمک زیادی خواهد کرد. زیرا از طریق آن میتوانند نیازها و خواستههایی که از گفتن آن خجالت میکشند را در نامه با شما مطرح کنند.
توصیه میشود در ابتدا والدین احساسات خود را با فرزندشان به اشتراک بگذارند. مثلا وقتی به سفر میروند برای او بنویسند، چقدر دلشان برای کودک تنگ میشود. کوتاه بنویسید و به نامه کودکان به سرعت پاسخ دهید تا علاقهی خود را از دست ندهند. این یک هنر گمشده است که برای بیان احساسات یک تمرین عالی است.
سخن آخر
بازی برای رشد و سلامت مغز بسیار اهمیت دارد. والدین و پرستار کودک در منزل میبایست جهت رشد بهتر هوش و خلاقیت کودک اوقاتی را به بازی با بچهها اختصاص دهند. در مقاله بازی با کودکان به معرفی بازیهای جذاب برای تقویت خلاقیت کودکان پرداختهایم.